Hverdagen

Jeg er tilbake fra fjellet, og så smått i gang med hverdagen her i Oslo igjen. Første time hos fysio etter ferien var på fredag, og til uken er det igjen tilbake til DPS og lege.

Helst vil jeg bare til fjells igjen. Til det enkle livet, hvor hodet og kropp trives og spiller på lag. Men jeg kan ikke rømme igjen nå. Kan ikke fortsette å flykte fra alt som er vanskelig. Som f.eks NAV. Jeg fikk nemlig avslag på søknaden om aap, og har derfor ingenting å leve av. Ble henvist til sosialen dersom jeg ikke fikk penger noe annet sted.

Helt topp.

Særlig for selvfølelsen min som allerede forteller meg hvor dum, lat og udugelig jeg er. Føler jeg fikk alt det og mere til bekreftet ved avslaget fra NAV. Men mitt svartmalt bilde er ikke helt korrekt. NAV har nemlig ikke tatt med legeerklæringen i vurderingen, og da er det jo ganske naturlig at jeg ikke fikk medhold. Så jeg vet at dette ordner seg, det er bare snakk om tid. Tid og energi jeg gjerne skulle brukt på andre ting. Men slikt må man bare tåle når man er for lat syk til å jobbe og tjene penger selv.

En annen ting jeg er nødt til å face nå, på godt norsk, er at jeg ikke lenger skal følge klassen videre på studiet. Kjenner allerede at jeg kvier meg for å oppsøke skoleområdet og andre steder hvor det er stor sjanse for å møte på folk fra klassen. Vet ikke hva jeg skal si.. Hvilke unnskyldninger jeg skal komme med.
Hvorfor ikke bare si ting som de er? Godt poeng. Kanskje jeg ender opp med nettopp dét – å være ærlig.

Enn så lenge må jeg i allefall starte med å være ærlig med meg selv. Med de negative følelsene og tankene som forsøker å trekke meg ned i disse dager. Det skal de ikke få lov til. Jeg skal, med fare for å gjenta meg selv, fortsette å dyrke det friske i meg. Vanne det, slippe sollyset til, og se disse sidene av meg spire og gro.

Hvordan? Vel – det skal jeg komme tilbake til. Jeg har nemlig planer om å skrive mer fremover.

Enn så lenge håper jeg dere som stikker innom har det best mulig. Ta vare på dere selv, for det er til syvende og sist ingen andre som gjør det.

https://i1.wp.com/www.visiteurope.com/images/images/v1/Rondvassbu_Lodge,__Rondane__National_Park_L.jpg

Lengeter tilbake hit jeg var sist – på Rondvassbu i Rondane. Det er akkurat like vakkert som der ser ut til.
(Bildet er fra google, siden det av en eller annen grunn ikke gikk an å sette inn egne bilder for øyeblikket) 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s