Å velge sine kamper

Jeg sitter nå på biblioteket. Jobber litt med anatomi og noe teori som jeg skal presentere på kurset til søndag. Er litt usikker på om jeg har flyktet unna, eller om jeg sitter her fordi det er det som er best for meg. Egentlig skulle jeg vært hjemme og gjort meg klar til fest. Men jeg tørr ikke. Orker ikke. Vil ikke. Greier ikke.

Festen i kveld er en reunion med de andre som også tok første året av vgs. i Frankrike. Med unntak av et par, har jeg ikke sett de andre på 10 år. For 11 år siden var vi en gjeng ungdommer som var håndvalgt til dette programmet, av representanter fra både den Norske og Franske stat. Vi var toppelever.

Jeg føler på at jeg har feilet etter dette. At jeg absolutt ikke er noen toppelev lenger, og har gått på trynet på så mange vis i etterkant av dette. Jeg har virkelig ikke lyst til å snakke om hva jeg har gjort de siste årene.

Selv om jeg vet at jeg egentlig ikke har noe å skamme meg over. At det kan hende jeg hadde greid å slappe av og kose meg. Men jeg føler jeg gruer meg nok til fjellturen, og er sliten fra før etter en uke med ikke helt heldig behandling av kropp og sjel. Tursekken er ikke pakket ferdig, og det er ting og tang som må handles inn, medisiner som må hentes, osv.

Jeg velger vekk kampen jeg måtte ha kjempet for å dra på festen. Å skulle sminke meg, dra på meg noe fint, stå foran speilet, drikke alkohol eller annet, small-talke en hel kveld med for det meste ukjente.. Jeg fikser ikke det akkurat nå. Ikke i dag. Og jeg prøver å fortelle meg selv at det er greit.

Så jeg gjemmer meg her litt til. Til jeg vet at leiligheten er tom, og at jeg kan slappe av uten å føle på at jeg som vanlig er hjemme alene på en fredagskveld.

Jeg skal pakke sekken, og forsøke å glede meg til tur. Kanskje lese litt Cecilie Skog eller noe. Se på kartet og delen av ruta jeg vet vi skal gå. Det pleier å få meg både motivert og i bedre humør. Det gjelder å dyrke det friske i meg, selv om ting er litt tungt.

Jeg er heldig som skal på tur, og det kommer til å bli bra bare jeg kommer meg avgårde. Og så lenge jeg ikke kjører kroppen i senk nå de siste to dagene før turen. Det skal jeg virkelig klare!

Ønsker dere som stikker innom en riktig god fredagskveld.

Advertisements

4 thoughts on “Å velge sine kamper

 1. Det er kanskje litt vanskelig når det gjelder en selv, men jeg syns det høres veldig greit ut å prioritere en fjelltur fremfor en reunion (som jeg er overbevist om at i de fleste tilfeller er noe grusomme greier, hihi). Heller velge en kamp det kommer noe godt ut av, som gjør en godt, på tross av at det også kan være tungt. Dyrke det friske, som du skriver. Åh, jeg syns forresten at du skriver veldig fint, og er glad jeg ramlet innom bloggen din.
  Håper du har en god helg 🙂

  Like

  • Hei du, og takk for gode ord!
   Jeg angret ikke på avgjørelsen. På reunionen ble det stort sett snakk om hva man hadde gjort siden sist, og jeg vet at det ikke ville blitt særlig hyggelig for min del. Fjellturen, derimot, ble veldig bra! Så er utrolig glad for at jeg ikke hørte på stemmen som stadig forsøkte å overbevise meg om å bli hjemme. Jeg skal fortsette å dyrke det friske, og det å dra på tur er helt klart en viktig del av mitt friske liv 🙂

   Håper du har godt sommerdager, og takk igjen for at du stakk innom og la igjen noen ord ❤

   Like

   • Så bra! Det kjennes godt når en velger riktig, og klarer å dytte seg over terskelen! 🙂 Å dra ut på tur må være noe av det beste som finnes for å klarne tankene og få litt sjelero. Liker forresten det du skriver om å dyrke det friske, det gir så fine assosiasjoner syns jeg.
    Håper du har en fin sommer! ❤

    Like

 2. Håper du fikk en god fredagskveld, kjente meg igjen i den følelsen av å gjøre noe så det ikke ser ut som alene fredag eller lørdagskveld, jeg er så redd andre skal synes synd på meg. Og den følelsen av møte andre og vise at ikke alt ble slik man hadde tenkt, og så skal alle spør hva man har gjort, uff nei den er ikke lett, er noe av det verste jeg vet… Så spennende med tur, håper den blir kjempe fin og at du får kost deg masse ❤ Sender en god klem

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s