Lunsj

Cottage cheese, yoghurt, kanel, eple, jordbær og musli. En sunn, næringsrik og utrolig god lunsj. Enkelt og greit, eller hur?

Ikke helt. For spiseforstyrrelsen har noen innvendinger. Helst skulle alt vært veid og målt, og kalorier telt. Da hadde jeg visst om det var innafor. Hva enn det vil si..

Dessuten er det egentlig ikke lov med vanlig yoghurt. Den bør jo helst være uten sukker og fett. Egentlig burde jeg brukt mager kesam og noe kunstig søtning i stedet. Eller proteinpulver.

Og muslien er jo totalt unødvendig! Mer mat og ikke minst mer karbo! Fysj og fysj..

Dessuten. Nå når jeg først har spist, og det var sååå godt – så kan jeg jo like greit spise noen porsjoner til for så å kaste det hele opp igjen. Så får jeg dobbelt opp: flyktet inn i maten mens jeg koser meg (?) med den, og deretter kjenne på den gode tomheten og lettelsen etterpå. Det er jo så enkelt, så tilfredstillende der og da.

Men nei. Jeg må tenke langsiktig. Spise og beholde. Droppe reglene og tvangen om å veie og måle. I stedet må jeg kjenne etter. Tørre å gi kroppen det den vil. Samme om det betyr noen kilo ekstra her og der. Jeg ønsker jo å ha energi både på trening og til hverdagslige ting, jeg vil så gjerne greie å konsentrere meg, sove godt, ha overskudd til tantebarn og venner. Jeg vil jo leve – for pokker!

Så jeg spiser og beholder. På sjette dagen! Tror ikke det har skjedd siden påsken, eller kanskje ikke siden jeg var lagt inn på Modum Bad.

Spise og beholde.

Stå i angsten og uroen. Trangen til å spise mer, trangen til å kvitte meg med det. Til å løpe det bort. Til å flykte.

Nå står jeg i det. Og det skal jeg fortsette med!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s